Proposta d’activitats

 

Presentació

Benvingudes a aquesta experiència científica i artística, on l’art i la ciència ens acompanyaran en un viatge des de nosaltres cap al nostre entorn.

Us heu preguntat mai que passaria si agaféssiu un camí diferent al de sempre? 

Si en lloc de dibuixar amb la mà de sempre ho feu amb l’altre, o caminéssim amb els ulls clucs?

I si no mirem l’abella com un insecte, sinó com una mestra del flirteig? O no escoltem els sons de la natura amb les orelles, i ho fem amb tot el cos? Com seria mirar les nostres pors des de dalt d’una estrella? 

I si passem d’escollir amb la ment, escollim amb la intuïció, que passaria?

Proposem preguntes i experiències tant científiques com artístiques perquè cada participant trobi la seva resposta.

Les activitats aniran lligades estretament a la Coma de Burg, una vall pirinenca preciosa i on podem trobar gran part dels ecosistemes de muntanya, de prats de dall a boscos frondosos. I on la cultura i l’art  hi és present durant tot l’any amb diferents activitats i artistes que hi viuen, així com amb la presència del Centre d’Art i Natura conegut a nivell internacional.

Preu de l'activitat

Dates: del ds 17 al dg 25 de juliol (camp de treball artístic amb pernoctació i tot inclòs).

 • Preu per a joves residents: 190€ (cal estar empadronat al Pallars Sobirà)
 • Preu per a joves no residents: 290€

Per qualsevol dubte podeu contactar-nos a camp@sobirajove.cat o al tel: 638 723 950

Tallers i activitats

Us presentem algunes de les activitats:

Tot això de la mà del Laboratori d’Expressió Rural i Artística (LERA) i amb la participació de la Oficina Jove del Pallars Sobirà.

Equip de monitors/es i talleristes

Talleristes:

Monitors/a:

Sobre l'espai "DansaNatura" de Burg

L’Espai DansaNatura (EDN) és l’espai que acull aquesta 1a edició del Camp Jove “Art i Natura” que promou l’Associació Lera.

L’espai està situat al poble de Burg, al municipi de Farrera (Pallars Sobirà). Forma part de l’edifici públic de la Solana de la Coma de Burg, gestionat durant bona part de l’any per l’Associació Cultural Gençana.

L’Associació Cultural Gençana, que acull generosament aquesta activitat en aquest magnífic espai, té l’objectiu de divulgar la dansa, les arts, la gastronomia i el medi ambient. Cada any l’associació programa una variada mol interessant oferta cultural i formativa els eixos vertebradors de la qual són principalment el moviment creatiu, la natura i la salut. Amb la finalitat última de promoure benestar, creixement i salut a les persones que s’hi atansin.

Si voleu conèixer algunes de les activitats orientades a la formació, la creació i la exhibició que promou l’Associació consulteu el seu web: http://espai.dansanatura.com

Qui organitza l'activitat?

L’Associació Lera (NIF: G-05389903), formada per un col·lectiu divers d’artistes professionals del Pallars Sobirà amb vocació pedagògica, és qui promou l’activitat amb el suport i col·laboració de l’Oficina jove del Pallars Sobirà, servei que depèn del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l’Ajuntament de Sort en conveni amb la DG de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El projecte compte també amb el suport de l’Ajuntament de Farrera que acull l’activitat al seu municipi.

INSCRIPCIONS


Condicions de participació

L’organització es reserva el dret de modificar les condicions de participació si el bon funcionament del programa ho requereix, prèvia comunicació als participants i actualització en aquest web. Fent constar número de versió i data.

Versió 1 – 18/05/2021

Versió 2 – 22/06/2021

Versió 3 – 28/06/2021

 • L’activitat s’organitza amb el format de Camp de treball a l’ampara del decret 216/2016 de Lleure educatiu organitzada per l’Associació Lera (NIF: G-05389903), amb el suport i col·laboració de l’Oficina jove del Pallars Sobirà, servei que depèn del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l’Ajuntament de Sort en conveni amb la DG de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El projecte compte també amb el suport de l’Ajuntament de Farrera que acull l’activitat al seu municipi i l’Assocació DansaNatura que comparteix el seu espai “Dansa Natura”.
 • L’activitat es desenvoluparà seguint els criteris vigents de seguretat i prevenció del risc de contagi per covi19 previstos per l’organisme competent actualitzats al web http://www.estiuamblleure.cat (i que podeu consultar al pdf).
 • L’inscripció a l’activitat la formalitzarà un dels tutors legals del o dels joves participants. Aquest serà responsable de comptar amb el consentiment de la resta de tutors legals del/la menor.
 • L’inscripció a l’activitat no serà definitiva fins efectuar-se el pagament de la quota de participació. El termini previst per a fer-ho és el 2 de juliol, prèvia notificació als interessats de la confirmació de la reserva de plaça. Un cop confirmada la plaça es podrà sol·licitar el reintegrament total de l’import, amb causa justificada, fins a 15 dies abans d’iniciar l’activitat. Passat aquest termini només es podrà sol·licitar el reintegrament parcial (50%) de l’import, amb causa justificada, fins el dia abans d’iniciar l’activitat. Un cop iniciada l’activitat no es podrà sol·licitar cap reintegrament.
 • L’activitat ha previst un màxim de 20 places i un mínim de 10. Si no s’arriba al mínim de places l’activitat quedarà anul·lada i es retornarà el pagament en cas d’haver-se efectuat. La data de termini per comunicar aquest fet és el 2 de juliol com a màxim.
 • L’edat dels participants és de 12 a 16 anys (es validarà per any de naixement entre el 2004 i 2009).
 • Tots els monitoratge i talleristes compten amb tots els requisits legals per desenvolupar la seva tasca i en tot moment hi haurà un mínim de 3 monitors, i normalment 4 monitors superant la ratio prevista a la normativa per tal de garantir-ne la qualitat educativa.
 • Tots els participants (monitors i joves) han de cumplir a més d’allò previst a les normatives generals que són d’aplicació (decret 276/2016 entre altres) les normes de convivència i funcionament del camp:
  • No es poden portar mòbils
  • Cal mantenir una actitud de respecte envers qualsevol persona (participant o no de l’activitat), de l’espai i dels materials.
  • Tots els joves participants formaràn part de comissions de tasques de suport corresponsabilitzant-se de les tasques d’orde i neteja, organització, cuina i rentar plats. Els grups els crearan els monitors/es el 1r dia del camp i seguiran en tot moment les instruccions de prevenció del risc de contagi per covid vigents en cada moment i dels quals seran informats.
  • Cal seguir les indicacions de l’equip de monitors/es pel bon funcionament del camp.
  • En cas de portar material al camp (instruments, etc) s’accepta poder-lo compartir.
  • Davant de qualsevol problema o emergència cal avisar immediatament a l’equip de monitors/es.
 • En cas de falta molt greu de comportament i/o per motius de salut s’avisarà a la família perquè reculli abans de la data previst de fi de l’activitat el/la jove.

Preguntes freqüents i formulari de contacte

14 + 10 =

Com s'adjudiquen les places?

Hem reservat almenys un 50% de places per a joves residents, la resta de places s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Com i quan cal fer el pagament?

Un cop us confirmem la vostra reserva de plaça us facilitarem el número de compte corrent de l’Associació Lera (NIF: G-05389903) que és qui promou l’activitat amb el suport i col·laboració de l’Oficina jove del Pallars Sobirà, per tal que feu efectiu el pagament abans del 30 de juny.

Com acreditar la condició de jove resident?

Només us demanarem acreditar-ho per aquells joves no escolaritzats a un centre educatiu de la comarca i per fer-ho caldrà presentar volant d’empadronament a l’Oficina jove del Pallars Sobirà abans del 30 de juny.

Hi ha descomptes o bonificacions?

Hem previst la possibilitat (si el nombre d’inscrits ho permet) que hi pugui haver descomptes del 25%, 50% o fins del 100% per a famílies que ho necessitin. Un cop valorat el cas per Serveis Socials es proposarà la bonificació que es pugui donar en funció del marge pressupostari i la necessitat d’ajuda estimada.

Amb la col·laboració també:

De l’Espai DansaNatura que comparteix generosament les seves instal·lacions. Més info de l’espai i el seu projecte: dansantura.com